Start för innehåll

Berättelsen om Pi

Omslagsbild för Berättelsen om Pi
Titel: Berättelsen om Pi
Av: Martel, Yann
Klicka för att sätta betyg på Berättelsen om Pi.
Målgrupp: Vuxna
Tipsat av: Birgitta Sandqvist-Andersson

Skeppsbrott och kamp för överlevnad - en pojke och en tiger färdas tillsammans i en liten livbåt på oceanen. Det här är en sällsam historia, som fängslar från första stund och som inte glöms i första taget.

Författaren återberättar ett helt otroligt människoöde. Pojken Pi – sedermera Mr. Patel och bosatt i Canada - lämnade Indien med båt med sin familj för att emigrera till Canada. Familjen ägde ett zoo i Indien och några av djuren var med ombord på väg till nya ägare i utlandet.

Fartyget förliste och Pi hamnade i en livbåt tillsammans med ett antal djur – en zebra, en orangutang, en hyena och en bengalisk tiger. En inte alldeles lätt situation av förståeliga skäl. Pojken och tigern var snart de enda kvar.

Livbåten var utrustad med en del vatten och nödproviant, men tiden gick och för att överleva tvingades pojken att tänka rationellt. Dessutom måste han tämja tigern.

Handlingen rymmer skrämmande inslag om en annan skeppsbrutens olycksöde och om en kuslig ö som Pi och tigern landar på. Allt ska inte avslöjas! Här finns dock massor att hämta både för den som är intresserad av natur och djurs beteende, mänskligt hjältedåd och äventyr!

Boken som vann Bookerpriset 2002 är också filmad.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Inga kommentarer lämnade