Start för innehåll

Släktforska på biblioteket

På biblioteket kan du söka dina rötter med hjälp av datorer, mikrokort och annat. Välkommen in så visar vi dig hur du ska göra.

Är du nyfiken på var du kommer ifrån, vad dina förfäder haft för sig? Då ska du släktforska!
Hos V8biblioteken kan du boka dator för att släktforska. Du kan också söka dina rötter på mikrofilm och på Hembygdsavdelningarna. Datorerna erbjuder databaser med mängder av information, mikrofilmerna ger dig möjlighet att titta i gamla kyrkböcker. På hembygdsavdelningarna kan du finna lokalt material, till exempel böcker om mindre byar, filmer om särskilda personer, platser eller händelser.
Välkommen till V8biblioteken i Dorotea, Lycksele, Malå, Åsele, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Norsjö!

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Inga kommentarer lämnade

CS Library-RSS

Artiklar

1. Följ bokspåren i Västerbotten i sommar!

Det finns flera sätt att närma sig litteraturen, ett sätt är att läsa böcker av författare som antingen skriver om hembygden eller har anknytning dit på något sätt.

2. Minecraft - Vad är grejen?

3. Renovera mera!

Renovera själv

Våren är här och med den renoveringsivern!

4. Grattis Kamratposten till 125 år!

Beroendeframkallande läsning för alla intressen?

5. Gör som norrmännen - läs en deckare i påsk!

Påskekrim 2017