Start för innehåll

Mr Mercedes

Omslagsbild för Mr Mercedes
Titel: Mr Mercedes
Av: King, Stephen
Klicka för att sätta betyg på Mr Mercedes.
Målgrupp: Vuxna
Tipsat av: Ann-Louise Danehorn

Det är en kylig morgon i en amerikansk stad. Utanför en jobbmässa väntar frusna och arbetssökande människor att portarna ska slås upp. Plötsligt bländas den långa kön av framlyktorna på en bil.

I nästa ögonblick har en stulen Mercedes mejat ner människosamlingen. Åtta personer mister sina liv den här kvällen och femton personer blir allvarligt skadade…


Den nypensionerade kriminalaren, Bill Hodges, kan inte släppa det ouppklarade fallet med ”Mr Mercedes-mördaren”. En dag anländer ett brev till Hodges hem, som är skrivet av en person som påstår sig vara gärningsmannen. Den pensionerade polisen befinner sig återigen på jakt efter ett monster. Den här gången blir det inte bara farligt, utan även en kamp mot klockan. Hinner han lösa gåtan innan en ny massaker hinner inträffa?

Stephen King är känd för sin förmåga att skildra ondskan i vår närliggande vardag, och mästerligt kunna plocka fram det allra mörkaste skrymslet i en människas psyke. I hans thriller-trilogi, om den pensionerade kriminalaren Bill Hodges, görs inga undantag.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Inga kommentarer lämnade

CS Library-RSS

Nya tips

 1. Artemis

  Weir, Andy
 2. Zombie Zack till attack

  Friman, Christer
 3. Vända världen rätt

  Niven, Jennifer
 4. Mörk jord

  Cleeves, Ann