Start för innehåll

Saga sagor: Studsmatta, simskola och en borttappad tigertass

Omslagsbild för Sagasagor
Titel: Sagasagor
Av: Sundström, Josefine
Klicka för att sätta betyg på Sagasagor.
Målgrupp: 3-6 år, Barn och unga
Tipsat av: Emma Noréhn

En varm och rolig högläsningsbok

Saga Louisa Larsson är fem och ett halvt år och bor på Solrosvägen. På gatan där alla hus ser likadana ut, fast de har olika färger. Saga önskar sig mest av allt i hela världen ett husdjur, för masken Worm som bor i blomlådan kan väl knappast räknas, men Sagas mamma är allergisk.

Så börjar Saga-Sagor skriven av Josefine Sundström och fint illustrerad av Emma Göthner. Boken innehåller fem kapitel som kan läsas i rad eller var för sig och innehåller vardagliga och inte så vardagliga händelser i en liten 5-årigs liv. Vi får följa Saga då hon hjälper till att leta grannens katt Tigertass, lösa problemet med en bortglömd baddräkt, och vara med om en studsmatteolycka.

En väldigt fin högläsningsbok.

I maj utkommer den andra boken om Saga, Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen - saga och fakta, som vill uppmuntra barn till att röra på sig, och berätta om alla bra saker som händer i kroppen när man tränar.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Inga kommentarer lämnade

CS Library-RSS

Nya tips

1. UMO

Klicka här för att läsa mer om tipset UMO.

Webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.

2. Det vita huset

Klicka här för att läsa mer om tipset Det vita huset.
    Lidbeck, Petter

Spännande sträckläsningsbok.

3. Bli en fena på hajar

Klicka här för att läsa mer om tipset Bli en fena på hajar.
    Davey, Owen

Roliga fakta om hajar

4. Brajabiblioteket

Klicka här för att läsa mer om tipset Brajabiblioteket.
    Berg, Per

Rolig satir i biblioteksmiljö

5. Odla

Klicka här för att läsa mer om tipset Odla.
    Lidström, Clara

Visst är det kul att plantera! Att få se hur ett frö som man har satt börjar gro och spira.