Start för innehåll

Meröppet i Malå

Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta tider som passar just dig. Vi börjar med Meröppet i Malå fredag den 24 november.

Vem kan använda meröppna bibliotek?
Du måste vara minst 18 år och registrera dig som meröppet-användare. Det gör du på ditt bibliotek under bemannad öppettid. Glöm inte legitimation! Som meröppet-användare ansvarar du för barn och ungdomar under 18 år i ditt sällskap. Du får inte släppa in personer, varken obekanta eller bekanta, genom att öppna för dem eller låna ut din personliga ”nuddis”.

Kan jag gå in på biblioteket när som helst?
Biblioteket har speciella öppettider även för meröppet. Ibland kan biblioteket vara stängt på grund av arrangemang eller annan verksamhet. Malå bibliotek har meröppet följande tider:
Tisdagar, onsdagar, fredagar kl 18.00-22.00
Lördagar, söndagar 08.00-20.00Malåbib

Hur gör jag för att komma in under meröppet?
Vid dörren till biblioteket sitter ett digitalt låssystem, dit för du din nuddis och knappar in din kod. Hyllbelysningen är alltid tänd. Om du önskar mer belysning kan du tända takbelysningen på knappen vid dörren. Var vänlig släck taklamporna efter dig på samma knapp.

Vad kan jag göra på biblioteket när det är meröppet?
Du kan låna och återlämna i automaten. Följ instruktionerna på skärmen. Material som av någon anledning inte går att låna måste du lämna kvar och återkomma för att låna när biblioteket är bemannat. Material som av någon anledning inte går att återlämna läggs istället i bokinkastet till vänster om ytterdörren. Tänk på att visst material bara är tillgängligt under bemannade öppettider, t.ex. filmer.
Du kan hämta reservationer. De står sorterade på låntagar-ID på en särskild reservationshylla. Ditt låntagar-ID står i meddelandet som du har fått från biblioteket. Glöm inte att låna i automaten.
Du kan använda besöksdator, men det är tyvärr inte möjligt att skriva ut.
Du kan läsa tidningar, studera, umgås eller annat, så länge du visar hänsyn till dina medbesökare och plockar undan efter dig.

Vad gör jag om jag behöver hjälp?
Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv. Det kan finnas personal på plats, men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter. Om du behöver hjälp av personal är du välkommen till biblioteket under bemannade öppettider!

Välkommen som Meröppetkund på Malå bibliotek!

CS Library-RSS

Nya tips

 1. Yukiko Duke

  Klicka här för att läsa mer om tipset Yukiko Duke.

  Yukiko Duke har tidigare recenserat böcker i SVT:s morgonprogram Gomorron Sverige. Nu har hon startat en egen Youtube-kanal med boktips.

 2. Ett svenskt geni – berättelsen om Håkan Lans och kriget han startade av David Lagerkrantz

  Klicka här för att läsa mer om tipset Ett svenskt geni – berättelsen om Håkan Lans och kriget han startade av David Lagerkrantz.
  Lagercrantz, David

  GPS-tekniken har revolutionerat styrning och planering av både fartygs- och luftfartstekniken. Men hur många vet att uppfinnaren till GPS-tekniken är svensk?

 3. Mysteriet på Örnklippan

  Klicka här för att läsa mer om tipset Mysteriet på Örnklippan.
  Ohlsson, Kristina

  En ny spännande mysteriebok för alla bokslukare

 4. ”Att de i tid må väckas” av Frida Arwen Rosesund

  Klicka här för att läsa mer om tipset ”Att de i tid må väckas” av Frida Arwen Rosesund.
  Rosesund, Frida Arwen

  Boken utspelar sig i ett 1940-talets Bergslagen som befolkas både av människor och väsen från den svenska/nordiska folktron.

 5. ”En väktares bekännelser” av Elin Säfström

  Klicka här för att läsa mer om tipset ”En väktares bekännelser” av Elin Säfström.
  Säfström, Elin

  Boken utspelar sig i nutiden eller åtminstone i en nära samtid, främst i Stockholmsområdet.

Visar sida 1 av 132.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. Sista