Start för innehåll

Det fördolda

Omslagsbild för Det fördolda
Titel: Det fördolda
Av: Hjorth, Michael
Klicka för att sätta betyg på Det fördolda.
Målgrupp: Vuxna
Tipsat av: Maria Forsgren

Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt, som båda är manusförfattare, har skrivit en spännande och annorlunda deckare om psykologen och gärningsmannaprofileraren Sebastian Bergman.

Sebastian Bergman har återvänt till sitt barndomshem efter att hans mor dött, för att sälja huset och göra sig av med sina föräldrars tillhörigheter. Han har inte varit där på många år eftersom han och föräldrarna inte alls kom överens. På det gymnasium där hans far var rektor går en pojke som blir mördad och Riksmordkommisionen, som Sebastian arbetat åt, blir inkallade. När Sebastian via ett brev i sitt föräldrahem får veta att han har en vuxen dotter försöker han nästla sig in i teamet för att kunna ta fram uppgifter om mamman.

Trots att jag egentligen inte sympatiserar med så många av karaktärerna i boken tycker jag det är en bra bok. Till exempel är huvudpersonen Sebastian en sexmissbrukande, socialt inkompetent besserwisser. Men det finns en humor och spänning i boken som gör att man dras med in i den och bara vill fortsätta läsa. Boken fortsättes av Lärjungen och Fjällgraven.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Inga kommentarer lämnade

CS Library-RSS

Nya tips

 1. Artemis

  Weir, Andy
 2. Zombie Zack till attack

  Friman, Christer
 3. Vända världen rätt

  Niven, Jennifer
 4. Mörk jord

  Cleeves, Ann